Voor informatie en advies, bel 0546-604414

Nieuws: Fraser introduceert X-serie ionisatiestaven

Onze partner Fraser heeft deze week een nieuwe serie ionisatiestaven gepresenteerd, als opvolger van de NEOS ionisatiestaven: de krachtige X-serie. De X-serie neutraliseert statische lading sneller en effectiever dan elke andere ionisatiestaaf ooit tevoren. Voorzien van hoogwaardige componenten en slimme technologie zijn niet alleen de prestaties ongeëvenaard, maar is de serie ook uiterst stevig en betrouwbaar. Testresultaten wijzen uit dat de X-serie tot wel 4x effectiever is dan concurrenten, tegen een vergelijkbare prijs. Hiermee tilt Fraser het elimineren van statische elektriciteit naar een ongeëvenaard niveau.

Intelligente adaptieve ionisatie

Wat de X-serie echt bijzonder maakt, is de ingebouwde adaptieve intelligentie. Dit houdt in dat de ionisatie-output van de staaf automatisch aanpast als dat nodig is. Is de polariteit van het materiaal sterk positief, dan zal de X-serie zorgen dat er meer negatieve ionen worden aangemaakt. Met de nieuwste technologie overtreft de X-serie de uitzonderlijke prestaties van de NEOS-serie, en elimineert het statische elektriciteit beter dan ooit.

Wat de X-serie verder ongeëvenaard maakt:

  • Hoogwaardige componenten: De X-serie reeks biedt de uitzonderlijke prestaties, betrouwbaarheid en slimme technologie waar Fraser Anti-Static Techniques bekend om staat.
  • Verbeterd gebruiksgemak: De nieuwe en verbeterde gebruikersinterface en visuele indicatie geeft de werkingsmodus en het gedetecteerde oplaadniveau in real-time weer. Daarnaast zijn de knoppen op de ionisatiestaven verbeterd, waardoor ze makkelijker handmatig in te stellen zijn.
  • Klein maar krachtig: De X-serie heeft een toonaangevende, low-profile voetafdruk en levert krachtige statische verwijdering in compacte ruimtes.
  • Gemakkelijke connectiviteit: De aansluitingen zijn identiek aan die van bestaande NEOS-installaties, en zijn eenvoudig aan te sluit met een M12 connector.

De ionisatiestaven in de X-serie

De X-serie bestaat uit 4 ionisatiestaven, waardoor er een geschikte staaf is voor elke toepassing. Van short-range (30mm) tot long-range toepassingen (1500mm+!).

  • X-33 – De krachtigste staaf in de reeks, met een werkafstand tot 1500mm. Perfect voor lange afstand toepassingen waar een krachtige statische neutralisatie nodig is. De X-33 product sheet vind je hier.
  • X-20 – De ‘allrounder’, geschikt voor de meeste toepassingen waar consistente prestaties en uitzonderlijke betrouwbaarheid belangrijk zijn. De X-20 product sheet vind je hier.
  • X-12L – Een middellange afstand 12kV staaf, ideaal voor statische verwijdering over grotere afstanden. De X-12L product sheet vind je hier.
  • X-12F – De expert op het gebied van statische verwijdering op afstanden tot 100mm. Specifiek ontworpen voor snelle statische verwijdering op korte afstand. De X-12F product sheet vind je hier.

Resultaten en prijs X-serie

Testresultaten wijzen uit dat de X-serie tot wel 4x effectiever is dan concurrenten, tegen een vergelijkbare prijs.

Meer weten?
Ben je benieuwd naar de X-serie, of wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Over Fraser Anti-Static Techniques
Fraser Anti-Static Techniques is een van ’s werelds toonaangevende specialisten op het gebied van aanbrengen en neutraliseren van statische elektriciteit. Fraser Anti-Static Techniques is opgericht in 1991 en ontwerpt en produceert een compleet assortiment apparatuur voor het meten, elimineren en beheersen van statische elektriciteit in industriële toepassingen wereldwijd.

Gerelateerde berichten

Statische elektriciteit ontladen of voorkomen
Statische elektriciteit ontladen of neutraliseren, zo doe je dat

Statische elektriciteit kan tot veel problemen leiden, zoals vonkoverslag, materialen die aan elkaar plakken, brand of zelfs explosies. Ongewenste statische elektriciteit ontladen is daarom cruciaal. Hier lees je hoe.

Lees verder

Partners

Roto Swiss Tech Lutz Blades Fraser