Voor informatie en advies, bel 0546-604414

Antistatische borstels en koord

Een antistatische borstel of antistatisch koord is erg effectief in het terugbrengen van statische ladingen op een materiaal. Ze worden met name toegepast wanneer de verwerkingssnelheid van het materiaal hoog is en wanneer er sprake is van grote hoeveelheden statische elektriciteit. Het zijn voorbeelden van ‘passieve ionisatie’, waarbij geen stroom wordt gebruikt om actief ionen aan te maken. In plaats daarvan worden de uiteinden van de antistatische borstels of het koord op 2-3mm van het statische materiaal geplaatst. De fijne, geleidende uiteinden van de borstels of het koord creëren een elektrisch veld, waardoor de statische lading op het materiaal afvoert naar aarde. Antistatische borstels zijn verkrijgbaar in lengtes tot 4000mm. Antistatisch koord in lengtes tot 25m.

Toepassingen

Antistatische borstels of antistatisch koord worden gebruikt wanneer het primaire doel is om statische lading op materialen terug te brengen tot een acceptabel niveau. Het wordt veel toegepast wanneer wordt gewerkt met grote vellen, platen of brede banen materiaal die statisch worden. Wanneer in de loop van het productieproces hoge waarden statische lading worden gemeten, kan een antistatische borstel of koord die waarden terugbrengen tot binnen de perken. Belangrijk bij het plaatsen van een antistatische borstel en koord is om 2-3mm afstand te houden tot het statische materiaal. Het mag het materiaal nooit raken. Daarom werken borstels en koord het best wanneer het materiaal met een vaste snelheid en op een vaste plek een punt passeren.

Belangrijk: volledig neutraliseren van statische elektriciteit is met passieve ionisatie nooit mogelijk. Daarvoor moet een product met een stekker worden gebruikt.

Antistatische borstel en antistatisch koord uitvoeringen

Afhankelijk van de situatie kan worden gewerkt met een antistatische borstel, een gewoon antistatisch koord of een elastische variant. Antistatische borstels zijn leverbaar met verschillende profielen en soorten borstelharen. Deze zijn leverbaar in elke lengte tot 4000mm. Ook is er een ATEX-gecertificeerde variant.

Weten of antistatische borstels of antistatisch koord effectief is in uw situatie? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Levertijd: producten zijn made to order en hebben een levertijd van slechts 2-3 weken.

Fraser 101 en 201 antistatische borstels. Passieve ionisatie, voor het verwijderen van statische elektriciteit zonder het gebruik van stroom
101 en 201 - antistatische borstels
EX-HPSD 101 en 201 ATEX-gecertificeerde antistatische borstels. Voor passieve ionisatie in ATEX ruimtes
EX-HPSD 101 en 201 - antistatische borstels ATEX
406, 407, 409 en 411 antistatische borstels met plakrand. Passieve ionisatie voor het verwijderen van statische elektriciteit
406-7 en 409-11 - antistatische borstels met plakrand
850 antistatisch koord. Passieve ionisatie voor het verwijderen van statische elektriciteit
850 en 850e - antistatisch koord

Wilt u meer weten

over de oplossingen

van Serutech?

Neem contact op

Partners

Roto Swiss Tech Lutz Blades Fraser