Voor informatie en advies, bel 0546-604414

Geïoniseerde luchtmessen

Een geïoniseerd luchtmes of air knife produceert hoge druk geïoniseerde lucht voor het verwijderen van stof en vuil op oppervlakken en het neutraliseren van statische elektriciteit. Een geïoniseerd luchtmes bestaat uit een persluchtsysteem met een vlakke blaasmond, waar op hoge druk lucht uit wordt geblazen. Ze worden daarom ook wel air knife genoemd. Bij de blaasmond is een ionisatiestaaf geplaatst, waardoor in de luchtstroom ionen worden meegenomen. De ionen neutraliseren mogelijke statische lading op het product, waardoor stofdeeltjes en andere resten niet meer aan het materiaal plakken en makkelijker af te blazen zijn. Zo zorgt een air knife voor een krachtige, geïoniseerde luchtstroom en een grondige reiniging van het product. De reinigingsresultaten zijn tot 50% beter dan een normaal persluchtsysteem.

Toepassingen

Air knives worden vooral gebruikt voor oppervlaktereiniging van grotere oppervlakken, zoals grote spuitgietproducten, auto-onderdelen, glasplaten en andere grote producten. Andere toepassingen zijn het scheiden van grote vellen papier, plastic of glasplaten, voordat deze verder worden verwerkt. Geïoniseerde luchtmessen worden toegepast in de plastic, papier, automotive en medische industrie.

Air knife uitvoeringen

Geïoniseerde luchtmessen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

  • De 5000 en 5100 zijn krachtige, compacte luchtmessen die worden toegepast in allerlei industrieën. De ideale werkafstand van deze luchtmessen is 100mm-150mm. Ze zijn verkrijgbaar in standaard lengtes van 80 tot 1300mm. De 5100 is ook op maat te bestellen.
  • De 5500 is een grotere, nog krachtigere blower. Deze wordt klantspecifiek geproduceerd, op basis van de benodigde ionisatiekracht en persluchtdruk.

Alle luchtmessen worden standaard geleverd met een AC ionisatiestaaf bij de blaasmond, maar zijn ook verkrijgbaar met een 24V DC ionisatiestaaf of een ATEX gecertificeerde ionisatiestaaf. 

Welk geïoniseerd luchtmes de beste resultaten geeft in uw situatie is afhankelijk van de hoeveelheid statische lading op het oppervlak, de afstand tot het oppervlak en de verwerkingssnelheid. Neem gerust contact met ons op voor een offerte of vrijblijvend advies.

Levertijd: producten zijn made to order en hebben een levertijd van slechts 2-3 weken.

5000 en 5100 geïoniseerde luchtmessen. Voor krachtige oppervlaktereiniging met geïoniseerde perslucht
5000 en 5100 - compacte geïoniseerde luchtmessen
5500 luchtmes met geïoniseerde lucht, voor het verwijderen van stof en statische elektriciteit op oppervlakken
5500 - krachtig geïoniseerd luchtmes

Wilt u meer weten

over de oplossingen

van Serutech?

Neem contact op

Partners

Roto Swiss Tech Lutz Blades Fraser