Voor informatie en advies, bel 0546-604414

Ionisatienozzles

Een ionisatienozzle is ideaal om kleinere, of moeilijk bereikbare oppervlakken stofvrij te maken. De combinatie van geïoniseerde lucht en perslucht zorgt voor een optimaal resultaat. Ionisatienozzles hebben als voordeel dat het zeer compacte ionisatie-units zijn die erg gericht en op grote afstand werken. Nozzles maken weinig lawaai en hebben een laag luchtverbruik, maar genereren wel een hoge blaaskracht. 

Toepassingen

Ionisatienozzles worden veel toegepast in het geval van een vaste opstelling. Bijvoorbeeld als vast onderdeel van een productieproces. Ze worden dan gebruikt voor het neutraliseren van statische elektriciteit en het verwijderen van stof van kleinere gietproducten, printplaten, auto-onderdelen, en grafische, optische en medische producten. Ionisatienozzles worden ook veel gebruikt voor het scheiden van vellen materiaal voordat ze de machine in gaan.

Ionisatienozzle uitvoeringen

Ionisatienozzles zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

  • Zo is de 4200SP erg geschikt voor heel specifieke oppervlaktereiniging, waar de 4200 (met 1250s ionisatiestaaf) juist gebruikt wordt voor oppervlaktereiniging op een groter oppervlak.
  • De 4400 en 4510 hebben een gerichte luchtstraal van geïoniseerde lucht en zijn bijzonder compact. Deze worden veel in-line toegepast.
  • Tot slot hebben we de meest geavanceerde ionisatienozzle, met 24V DC technologie en feedback: de 4800.

Welke ionisatienozzle het meest geschikt is verschilt per situatie, en is met name afhankelijk van de verwerkingssnelheid, afstand tot het product en de hoeveelheid statische lading. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vrijblijvend advies.

Levertijd: producten zijn made to order en hebben een levertijd van slechts 2-3 weken.

4800 24V DC ionisatienozzle
4800 - 24V DC ionisatienozzle
4200 Single Point ionisatienozzle
4200SP - single point ionisatienozzle
4200 ionisatienozzles in combinatie met 1250s ionisatiestaaf
4200 - ionisatienozzles met 1250 ionisatiestaaf
4400 ionisatienozzle
4400 - ionisatienozzle haaks
4510 ionisatienozzle
4510 - ionisatienozzle recht

Wilt u meer weten

over de oplossingen

van Serutech?

Neem contact op

Partners

Roto Swiss Tech Lutz Blades Fraser