Voor informatie en advies, bel 0546-604414

Passieve ionisatie

Passieve ionisatie is het verwijderen van statische elektriciteit zonder daar stroom bij te gebruiken. Voorbeelden zijn het gebruik van antistatische borstels, antistatisch koord, of antistatisch tinsel. Passieve ionisatie kan in bepaalde situaties flinke voordelen hebben. Zo kan het een groot deel van de statische lading van materiaal afgeleiden, voordat het materiaal verder verwerkt wordt.

Weten of deze vorm van ionisatie effectief toe te passen is in uw situatie? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Toepassingen

Passieve ionisatie wordt toegepast wanneer het primaire doel is om statische lading op materialen terug te brengen tot een acceptabel niveau. Belangrijk bij het toepassen van passieve ionisatie is dat het op 2-3mm afstand wordt geplaatst van het materiaal met de statische lading. Het mag het materiaal nooit raken. Passieve ionisatie werkt het best wanneer het materiaal met een vaste snelheid en op een vaste plek een punt passeren. Daarnaast is het vooral effectief wanneer er sprake is van grote hoeveelheden statische elektriciteit en hoge verwerkingssnelheden.

Belangrijk: volledig neutraliseren van statische elektriciteit is met deze vorm van ionisatie nooit mogelijk. Gebruik daarvoor ionisatieapparatuur met een stekker.

Passieve ionisatie producten

Afhankelijk van de situatie kan worden gewerkt met antistatische borstels, antistatisch koord (gewoon of elastisch) of antistatisch tinsel. Antistatische borstels zijn leverbaar met verschillende profielen en soorten borstelharen. Deze zijn leverbaar in elke lengte tot 4000mm. Ook is er een ATEX-gecertificeerde variant.

Levertijd: producten zijn made to order en hebben een levertijd van slechts 2-3 weken.

Fraser 101 en 201 antistatische borstels. Passieve ionisatie, voor het verwijderen van statische elektriciteit zonder het gebruik van stroom
101 en 201 - antistatische borstels
EX-HPSD 101 en 201 ATEX-gecertificeerde antistatische borstels. Voor passieve ionisatie in ATEX ruimtes
EX-HPSD 101 en 201 - antistatische borstels ATEX
406, 407, 409 en 411 antistatische borstels met plakrand. Passieve ionisatie voor het verwijderen van statische elektriciteit
406-7 en 409-11 - antistatische borstel met tape
850 antistatisch koord. Passieve ionisatie voor het verwijderen van statische elektriciteit
850 en 850e - antistatisch koord

Wilt u meer weten

over de oplossingen

van Serutech?

Neem contact op

Partners

Roto Swiss Tech Lutz Blades Fraser