Voor informatie en advies, bel 0546-604414

Cleanroom apparatuur

In cleanrooms is alles erop gericht om de omgeving en het product zo schoon mogelijk te houden. Statische elektriciteit kan hier roet in het eten gooien. Ondanks dat er weinig (stof)deeltjes in de lucht zijn, kan statische lading op het product ervoor zorgen dat die (stof)deeltjes door het product worden aangetrokken. Dit kan leiden tot ongewenste situaties en zelfs afgekeurde producten.

Statische elektriciteit in cleanrooms is vaak aanwezig wanneer gewerkt wordt met synthetische producten of elektronische componenten. De statische lading ontstaat dan door wrijving of opwarming. De oplossing is gelukkig simpel. Door ionisatieapparatuur te gebruiken creëer je een plaatselijke ionenwolk die statische elektriciteit op het product neutraliseert. Hierdoor trekt het product geen stof meer aan. Het resultaat is schone producten die niet worden afgekeurd.

Ionisatieapparatuur voor cleanrooms

Ionisatieapparatuur in een cleanroom plaatsen is een eenvoudige, kostenefficiënte oplossing. Vaak worden in een cleanroom dure producten gemaakt, waarbij de minste verontreiniging al kan leiden tot afkeuren van een product of een hele batch. Door bij de luchtinlaat van de cleanroom, of bij de werkbank een ionisatiestaaf of ionisatieblower te plaatsen, wordt de statische lading geneutraliseerd. Het is daarbij belangrijk de ionisatieapparatuur te richten op het product, zodat de ionenwolk die ontstaat richting het product gaat.

We leveren ionisatieapparatuur die gecertificeerd is voor cleanrooms. Het installeren van deze apparatuur heeft geen negatieve gevolgen voor de cleanroom.

Cleanroom ionisatieapparatuur uitvoeringen

Ionisatieapparatuur voor in cleanrooms komt in verschillende uitvoeringen. Welke apparatuur het best werkt in uw situatie is onder andere afhankelijk van de grootte van de ruimte, de grootte van het product en de afstand tot het product. Over het algemeen leveren we ionisatiestaven of ionisatieblowers. De voordelen hiervan:

  • Leverbaar in veel verschillende lengtes, dus er is altijd een variant die perfect in de ruimte past
  • Verkrijgbaar met verschillende werkafstanden (van 200mm tot 1500mm tot het product te plaatsen)
  • Makkelijk te plaatsen en aan te sluiten
  • Cleanroom gecertificeerd
  • Korte levertijden (van 2-3 weken)

Welke ionisatieapparatuur de beste resultaten levert in uw cleanroom is dus afhankelijk van verschillende factoren. Neem gerust contact op voor meer informatie of vrijblijvend advies.

Partners

Roto Swiss Tech Lutz Blades Fraser